Тячівська школярка отримала нагороду в Угорщині

19 листопада у місті Вац (Угорщина) Ноимі Овтуш, учениця 11-го класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. з угорською мовою навчання ім. Шімона Голлоші, отримала ювілейну нагороду «За знання угорської мови».

Під час поїздки до угорського міста-побратима Ноимі супроводжували її бабуся та вчитель даної школи, Імстичей Габріелла Адальбертівна.

18 листопада тячівці прибули у м. Вац, де їх привітно зустріли. Наступного дня зранку була важлива зустріч з мером міста Фьордош Оттілом, який привітав Ноимі та побажав їй незмінних успіхів у навчанні. Затим була офіційна церемонія: в залі засідань міськради мер Ваца передав школярці нагороду та грошову премію.

Після урочистої частини Челеді Ондраш організував екскурсію придунайським містом, де гості з Тячева мали змогу подивитися визначні місця, історичні пам’ятники, цікаві споруди.
Результатом наполегливості та старанності Ноимі Овтуш стало те, що у 2014-2015 навчальному році вона взяла участь у 11 олімпіадах із різних предметів, 9 із них стали призовими для учасниці. На обласних олімпіадах із угорської, української мов та літератур, математики дівчина успішно зайняла перші місця. Успішна у навчанні Ноимі також брала участь у 24 Національному Угорському Математичному Конкурсі у м. Сободко.

Тячів LIFE