Через “Тису” намагались провезти контрабанду

29 листопада на митному посту “Тиса” працівниками Закарпатської митниці ДФС припинено спробу незаконного переміщення цигарок вітчизняного виробництва із акцизними марками України: “Marlboro Gold”, “Marlboro”, ” LM”(синні та червоні), “Winston” (сині та червоні), “Winston Blue Super Slims”, “Camel”.

Транспортний засіб “Ман”, у якому були приховані сигарети, прямував з України в Італію, перевозив металічні труби. Тюнові вироби були приховані в інструментальних ящиках причепа і виявлені під час здійснення митного контролю та огляду.

Наразі складено протокол про порушення митних правил. Дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів кваліфікуються за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України товари – безпосередні предмети порушення митних правил, а це цигарки вартістю 39 085 грн та напівпричеп бортовий вартістю 250 414 грн – вилучено.

 Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області