Біля гори на Тячівщині за останні роки повністю винищили ліс

Ведення лісового господарства у Тячівському районі контролюватиме спеціальна комісія, створена у Громадській раді при Тячівській РДА.

За інформацією райдержадміністрації, на Тячівщині досі спостерігається варварське знищення карпатських пралісів. Якщо так триватиме й надалі, то незабаром у районі не буде навіть де ходити по гриби.

Прикладом є Руське Поле, де буквально за 2011-2015 роки вирубано дубовий ліс поблизу гори Капуна – улюблене місце для відпочинку та “тихого полюванння” місцевих мешканців. Аналогічна картина – і в інших селах району. Суцільні неперервні рубки тривають у багатьох населених пунктах.

Щоб зупинити винищення лісів, своє слово повинна сказати громада. З цією метою і створено при Громадській раді комісію з питань контролю ведення лісового господарства, яка вивчатиме ситуацію в масивах Тячівщини. У склад комісії увійшли: Келемен Василь Миколайович, Дочинець Микола Юрійович, Корсак Василь Васильович.

Розробляється план роботи комісії та основні заходи, які вона проводитиме. Через ЗМІ обіцяють інформувати громадськість про роботу комісії з наведення порядку у лісовому та мисливському господарстві району.

Джерело: прес-служба Тячівської райдержадміністрації