Закарпатські поліцейські розказали дітям про поводження із піротехнікою

Правоохоронці завітали в гості до учнів Дубрівської ЗОШ, що на Ужгородщині. Серед іншого інспектор поліції розповів школярам про небезпеку, яку таїть в собі новорічна піротехніка – петарди, салюти тощо.

В гості до школи в с.Дубрівка Ужгородського району завітав інспектор поліції Дмитро Дан. Учні цікавилися роботою поліцейських. Проте основним акцентом розмови була тема піротехніки та безпечного поводження з нею.

Інспектор розповів школярам про правильне використання салютів, феєрверків та петард. Адже невдовзі Новий рік і діти цим забавлятимуться.

Нагадаємо, що півтора року тому отримав опіки рук школяр, який приніс до класу петарди.

Правоохоронець нагадав старшокласникам про заборону запуску піротехніки в закритих приміщеннях, на балконах, поблизу житлових та господарських будівель. Зберігати ж їх слід подалі від обігрівальних пристроїв та сирих приміщень.

Інспектор застеріг школярів від покупки піротехніки без супроводу батьків та наголосив, що подібні засоби слід купувати в спеціалізованих магазинах, які мають відповідну ліцензію і де товар зберігають за належних умов.

Учням пояснили, що сертифіковані товари піротехніки обов’язково повинні продаватися з інструкцією, де чітко зазначено правила запуску та вказаний строк придатності. Інакше, як наголосив Дмитро Дан, на порушників чекає штраф від 35 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів (ст.195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області