Студенти в гостях у газети

У перший день зими до прес-центру газети «НЕДІЛЯ» завітали студенти другого курсу Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, які здобувають спеціальність «Готельне обслуговування»

Голова редакційної ради газети, член Національної спілки журналістів України Михайло Носа розказав студентам, що об’єднує їхнє навчання, їхню майбутню професію, журналістів та мас-медійний простір. А також акцентував увагу на сучасному стані готельного бізнесу Закарпаття та його перспективі у співпраці зі ЗМІ.

– Протягом 13 років гостями нашого прес-центру було чимало відомих політиків, бізнесменів, акторів, артистів, громадських діячів, лікарів, майстрів красного слова, представників духовенства, а також тих, хто охоче поділився секретами та формулою власного успіху. Їх фото є у прес-центрі. Але так багато гостей вперше. Раді вітати вас. І в майбутньому запрошуємо до співпраці. Дехто з вас буде працювати адміністраторами у готелях та санаторіях, туристичних комплексах, а дехто, можливо, займатиметься створенням позитивного іміджу, рекламою готелю, – зауважив Михайло Дмитрович.

– Наразі ви здобуваєте освіту, у вас все попереду. Однак хочу наголосити, що для того, аби досягти успіху в житті, треба багато працювати. Знайти роботу молоді досить важко, бо більшість підприємців хочуть мати у своєму колективі людей відповідальних, ерудованих, комунікабельних, з досвідом роботи. Випускникам коледжів та інших вищих навчальних закладів працевлаштуватися непросто. Але хочу вас порадувати, що у туристично-рекреаційних закладах завжди є вакантні місця, до того ж на Закарпатті будується чимало готельних комплексів з метою розвитку і популяризації зеленого туризму.

Пан Михайло зізнався, що у справах часто їздить не тільки Закарпаттям, а і буває в інших областях України, зупиняючись в готельних комплексах. На жаль, є чимало готелів, де адміністратори зустрічають туристів, клієнтів неприязно, надають неякісні послуги, а потім господарі дивуються, чому люди до них не їдуть. Наприкінці зустрічі Михайло Носа наголосив, що в ринкових умовах виживає той, хто на перше місце ставить клієнта, надає якісні послуги.

Зустріч організувала викладач української мови і літератури УТЕК КНТЕУ Тетяна Грицищук. Студенти отримали у подарунок добірку різних газет. Треба було бачити, з якою цікавістю вони вивчали їхній зміст. І хто тепер наважиться сказати, що друковані ЗМІ – вчорашній день?! Питання риторичне…

Вл. інф.