УжНУ охоронятиме довкілля спільно з іноземними вишами

Науковці Ужгородського національного університету взяли участь у завершальній конференції міжнародного науково-дослідного проекту «Інноваційне та екологічно безпечне очищення стічних вод та намулу», яка відбулася на базі Ніредьгазької вищої школи. УжНУ представили декан біологічного факультету Ярослава Гасинець, доценти Анжела Колесник і Марина Кривцова та ст. викладач Маргарита Глюдзик.

На конференції розглядали питання очищення води та ґрунту від сполук фосфору, медикаментозних препаратів, у тому числі анестетиків та антибіотиків, біодеструкції ксенобіотиків із використанням бактеріальних препаратів тощо.

Ужгородські науковці представили й власні результати досліджень антропогенно трансформованих екосистем, впливу ксенобіотиків на фіто-, мікробоценози, а також окреслили основні напрямки дальшої співпраці.

Декан біологічного факультету Ярослава Гасинець від імені Ужгородського національного університету підписала угоду про співпрацю з науковими установами Угорщини, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії, Польщі, на базі яких провадитимуть системні екологічні дослідження. Ця угода є результатом попередніх спільних зустрічей та конференцій, на яких розробляли стратегічні питання співпраці у сфері наукових інтересів країн-партнерів.

Подія стала черговою ланкою реалізації транскордонного співробітництва у сфері охорони довкілля, основною метою якої є зокрема й залучення коштів європейських партнерів для вирішення злободенних проблем нашого міста.

Медіацентр УжНУ