Старшокласники ознайомитись із сучасним військовим спорядженням

З ініціативи керівництва Головного управління національної поліції Закарпаття учні ужгородської спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів мали змогу зустрітися з учасниками АТО, побувати на місці дислокації закарпатських нацгвардійців та ознайомитись із сучасним військовим спорядженням.

Правоохоронці краю влаштували ужгородським старшокласникам цікаву зустріч із військовими батальйону Національної гвардії України. Хлопцям пощастило поспілкуватися з воїнами АТО, пройнятися розповідями солдат, які побували в самому пеклі війни.

Старшокласники «випробували» зразки зброї, з якою воюють бійці. Пістолети, автомати, гранатомети в мить опинилися в руках юнаків. Учні вчилися, як поводитись зі зброєю, мали нагоду приміряти спецодяг, тренувалися розбирати та складати автомати, дізнавалися, як виглядає службова техніка. Особливо юнаків вразив БТР, що ще вчора повернувся із зони АТО.

Та найголовнішою була розмова юнаків із бійцями, які не один день провели на передовій. Бесіда була пройнята взаємною вдячністю. Адже Дебальцеве, Горлівку, Мар’їнку, Курахово – усі жахи війни солдати пройшли, зміцнюючись підтримкою дітей із рідного Закарпаття.

Як зізнається один із нацгвардійців – Йосип Бак, саме дитячі листи, сповнені надією і щирими переживаннями, у моменти втрат і відчаю, коли далеко від дому та рідних ризикуєш кожною хвилиною життя, зігрівали серця, додавали сил і піднімали дух.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області