Іноземним студентам в Ужгороді замало самих лекцій в УжНУ

З ініціативи іноземних студентів медичного факультету УжНУ 4 грудня створено науковий гурток «Медичної мікробіології та інфекційних захворювань».

Староста гуртка (студент 5-го курсу медичного факультету) Джоті Ванан каже: «Ми ініціювали створення цього об’єднання за інтересами, щоб разом із вивченням обов’язкової програми на парах могти ліпше зрозуміти етіологію, патогенез, клінічні прояви та підходи у лікуванні інфекційних захворювань під час спільних обговорень. Це також дасть змогу виявляти свої здібності у наукових дослідженнях, виступах на студентських конференціях».

Підтримали ініціативу гуртківців і привітали їх із початком наукової діяльності завідувач кафедри хірургічної стоматології, щелепно-лицевої хірургії та онкостоматології, доктор медичних наук, професор Василь Калій, завідувач кафедри мікробіології, вірусології, імунології з курсом інфекційних хвороб, доктор медичних наук, професор Галина Коваль, завідувач курсу інфекційних хвороб, професор Сергій Туряниця, доцент кафедри, кандидат медичних наук Антон Когутич та куратор гуртка – старший лаборант Степан Карабиньош.
Варто зауважити, що наразі це перший гурток, створений з ініціативи студентів-іноземців. Надалі студенти планують розпочати низку проектів, пов’язаних із розробкою інтерактивних навчальних посібників, а також долучитися до наукових напрямків кафедр.

Джерело: Медіацентр УжНУ