Ромського барона триматимуть під арештом до лютого

Ромського барона з Мукачева, затриманого за вбивство 18-річного хлопця, суд взяв під арешт.

Днем раніше Ужгородський суд (суддя А. Ференц) змінив запобіжний захід головному фігуранту справи про вбивство, 53-річному циганському барону Калману Л. Суддя постановив звільнити чоловіка з-під варти під домашній арешт, однак слідство висунуло мукачівцю нове обвинувачення – за ст.135 Кримінального кодексу України (Залишення в небезпеці).

Учора, 8 грудня, Ужгородський суд (суддя В. Данко) розглянув справу Калмана Л. Правоохоронці клопотали про обрання йому арешту. Адвокати підсудного наполягали на домашньому арешті, мовляв, стан здоров’я підсудного не дозволяє перебувати у СІЗО. Суддя повважав докази захисту непереконливими і обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до лютого 2016 року.

Нагадаємо, що вночі 8 жовтня в м.Мукачеві на вул.І.Франка з автомата було поранено 18-річного рома. Потерпілий помер від втрати крові в Мукачівській ЦРЛ.

За скоєння вбивства мукачівська міліція затримала 53-річного циганського барона Калмана Л. і його 34-річного сина. Останній за наказом батька й застрелив двома пострілами з автомата хлопця, батька малої дитини.

Слідчим Мукачівського міськвідділу міліції за даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство).

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області