Закарпаття відвідала головний позаштатний офтальмолог МОЗ

Закарпаття з робочим візитом відвідала головний позаштатний офтальмолог МОЗ України Оксана Вітовська.

Вона ознайомилась з роботою офтальмологічного відділення обласної клінічної лікарні ім. А.Новака та низки профільних закладів в Ужгороді й області.

Оксана Вітовська відзначила, що матеріально-технічна база, висока кваліфікація офтальмологів, стандарти діагностики та лікування дозволяють надавати офтальмологічну допомогу краянам на високому професійному рівні.

Також спільно з головним позаштатним офтальмологом УОЗ в Закарпатській області Олександром Морозом під час засідання обласного товариства офтальмологів були обговорені актуальні питання стандартизації надання офтальмологічної допомоги в області, впровадження локальних протоколів діагностики та лікування очних хвороб. Окремо під час зустрічі піднімались кадрові питання і обговорювались питання статистичної звітності.

Головний офтальмолог МОЗ виступила з доповіддю, в якій ознайомила закарпатських офтальмологів із останніми сучасними підходами у діагностиці та лікуванні запальних та вікових захворювань сітківки.

Жваву дискусію та зацікавлення викликала саме розробка та впровадження нових протоколів, до обговорення яких Оксана Вітовська закликала приєднатися колег-медиків.

Під час зустрічі наголошувалось на важливості тісної співпраці між практикуючими лікарями-офтальмологами та науковими працівниками курсу очних хвороб медичного факультету Ужгородського Національного університету. Адже саме така співпраця є запорукою розвитку офтальмологічної служби.

Управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА