Ужгородські поліцейські спілкуються з дітьми

Нещодавно ужгородські правоохоронці завітали до вихованців Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Учні з нетерпінням і навіть деяким хвилюванням зустріли поліцейських, а також вчилися знімати відбитки пальців, розбирати навчальну зброю та застосовувати кайданки.

Крім знання законів, дотримання правопорядку, актуальною та необхідною є і постійна співпраця з тими, хто стоїть на варті закону. Адже, як зазначив директор екоцентру Олександр Геревич, «усі ми прагнемо жити в суспільстві, де кожен мав би права, які можна повноцінно реалізувати, які обов’язково б захищалися». Поліцейські Ужгорода із задоволенням зустрілися та поспілкувалися з дітлахами.

Діти бесідували з представниками експертного центру, ознайомилися зі спецприладдям, яким користуються експерти-криміналісти при встановленні доказів: магнітними пензликами, спеціальними порошками. Справжньою магією для учнів були спроби візуалізації відбитків власних пальців.

Проте найбільший захват дітей викликала поява патрульних поліцейських. Вихованці екоцентру зустріли їх гучними оплесками. Із захопленням діти слухали схожих на «кіношних» полісменів нових патрульних, які розповідали про основні завдання та принципи своєї роботи. «Служити вам, вашим батькам, рідним; захищати вас – основна наша мета», – підкреслили гості-поліцейські. Хлопцям та дівчатам на практиці продемонстрували роботу рацій, показали, як застосовуються кайданки, ознайомили з навчальною зброєю.

Згодом на вихованців центру чекав «тест-драйв» патрульного автомобіля. Випробовували «залізного коня» не лише діти, а й дорослі – педагоги центру.

А на завершення зустрічі – уже звичні, але такі приємні і бажані селфі з поліцейськими. І головне на світлинах – усміхнені обличчя та щирі дитячі очі, сповнені довіри і віри у те, що «нові поліцейські» – справжні захисники суспільного порядку і закону, на яких відтепер рівняються хоч іще й малята, але вже скоро – майбутнє нашої держави.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області