На Закарпатті батьки-вихователі та прийомні батьки зібралися за круглим столом

15 грудня начальники служб у справах дітей районів та міст краю, а також прийомні батьки та батьки-вихователі області зібралися в Ужгороді на засідання за круглим столом «Кожній дитині – родину!».
Служба у справах дітей облдержадміністрації проводить такі засідання щороку, адже тут батьки-вихователі та прийомні батьки мають змогу познайомитися зі змінами в законодавстві, поділитися досвідом виховання дітей в сім’ях, обговорити проблемні питання, отримати фахову консультацію.

Перед присутніми окрім начальника служби у справах дітей ОДА Світлани Якімеліної виступили також медики, психологи, фахівці департаменту освіти та соціального захисту населення ОДА, а також спеціаліст обласного управління пенсійного фонду.

Під час засідання розглядали питання медичного забезпечення дітей, санаторно-курортного лікування, вступу до вищих навчальних закладів вихованців дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей області, а також актуальні питання обчислення стажу та порядок призначення пенсії батькам-вихователям та прийомним батькам, призначення та оформлення житлових субсидій тощо.

Довідково: На Закарпатті нині функціонує 41 дитячий будинок сімейного типу (255 вихованців) та 60 прийомних сімей (130 дітей). Загальна кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які знаходяться на вихованні у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях – 385.

http://www.carpathia.gov.ua