Правила прийому до УжНУ зазнали змін

В УжНУ визначилися із Правилами прийому до вишу. Попри те, що більшість позицій у Правилах залишаються неторканими, все ж будуть і суттєві відмінності у вступній кампанії ’2016.

Серед новацій – новий Перелік галузей знань і спеціальностей, зміни у підході до виділення місць державного замовлення. Крім того, востаннє набиратимуть студентів на ОКР «спеціаліст» і «молодший спеціаліст».

Про затвердження Правил прийому до УжНУ у 2016 році під час засідання Вченої ради 15 грудня доповідав відповідальний секретар приймальної комісії Петро Горват. Він, зокрема, повідомив, що вже набув чинності Перелік галузей знань і спеціальностей, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року, відповідно до якого й провадитиметься набір на перший курс у 2016 році.

На другий і наступні курси з нормативним терміном навчання до університету прийматимуть у межах вакантних місць ліцензованого обсягу за спеціальностями (напрямами підготовки) відповідно до переліку спеціальностей, напрямів підготовки, за якими здійснювався набір на перший курс.

«Щодо держзамовлення, то воно не повинно перевищувати обсягу попереднього року більше, ніж на 25 відсотків. Ми залишаємо за собою право просити більші обсяги для спеціальностей з великим конкурсом», – пояснив Петро Горват. Перелік документів для вступу особливих змін не зазнав, крім того, що зменшено кількість фото – з 6 до 4. Медична довідка вступникам не потрібна, крім спеціальності «Фізична культура і спорт».

Усі програми вступних випробувань для здобуття ОКР «Спеціаліст», «Магістр» мають оприлюднити на офіційному сайті вишу до 1 березня.

Джерело: Медіацентр УжНУ