Закарпатська бабуся не піддалася на шахрайські трюки

80-річна жителька Воловця пані Агнеса не повелась на казочки псевдо-слідчого про затримання її сина й зберегла 5000 гривень, які зібрала на свій похорон. Шахраї сказали, що у її сина проблеми, а вона не повірила і тепер проблеми у шахраїв.

На домашній телефон волівчанки зателефонував невідомий. Представився слідчим міліції з Ужгорода. Сказав, що син жінки побився з чоловіком, поламав його дорогоцінну апаратуру на 40 тисяч. Ці гроші треба віддати, інакше тюрма – від 6 до 8 років!

Запитав, чи має жінка таку суму. Бабуся відповіла, що назбирала собі на похорон 5000 гривень. Псевдо-слідчий погодився на цю суму.

– Голос у нього був такий солідний, як у справжнього міліціонера, – розповідає пані Агнеса. – Я спершу йому повірила, хоча й знала, що мій син ніколи нічого поганого не робив.
Далі дали трубку «синові». Той нічого не говорив, лише стогнав дуже. Але переляканій жінці здалося, що це її син.

– Коли я йшла за листком і ручкою, аби записати номер картки, то просила Бога: дай мені Духа святого, щоб підказав, як я маю діяти… І тут мені в голову думка прийшла – подзвони сину, подзвони сину!

Матір відразу зателефонувала сину в Ужгород. Той саме гуляв по набережній. Сказав, що з ним усе добре. А її намагалися обдурити.

Правоохоронці радять в таких випадках відразу телефонувати до поліції і заявляти, що вас хотіли обманути чи вимагали хабар.

Телефонних шахраїв, які ледь не видурили від воловецької пенсіонерки останні гроші, розшукує поліція. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Пані Агнеса тепер розповідає про те, що з нею сталося, усім родичам, знайомим, подругам. Застерігає, аби ті не попалися на гачок аферистів.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області