Школярів учили робити новорічні прикраси з тіста

17 грудня, напередодні дня Святого Миколая, спеціалісти Обласного організаційно-методичного центру культури – заслужений майстер народної творчості України, завідувач народного етнографічного музею Наталія Стегура та провідний методист Яна Касарда-Микита організували і провели майстер-клас із виготовлення новорічних прикрас. Цього разу вони обрали для роботи солоне тісто.

Акція відбулася в Ужгородській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І–ІІІ ступенів Закарпатської обласної ради. У ній взяли участь понад двадцять дітей п’ятих–десятих класів.

Уже декілька років поспіль дедалі популярнішими стають вироби, зроблені власними руками. Солоне тісто – екологічно чистий продукт, його легко приготувати, воно має добрі пластичні властивості, доступне, робота з ним не потребує спеціальних навиків. З нього можна формувати як невеличкі декоративні вироби, так і об’ємні композиції. У готовому вигляді роботи дуже ефектні, міцні і можуть довго зберігатися.

Праця перетворилася у справжнє свято. Готові вироби вихованці школи-інтернату розфарбують, заберуть додому і покладуть на ялиночку, повідомили  в Обласному організаційно-методичному центрі культури.