В Закарпатській ОДА обговорили проблеми біженців

23 грудня під головуванням першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Петіка, за участі представників відомств, відбулося засідання регіонального штабу Закарпатської області з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово-окупованої території та районів проведення АТО.

На порядку денному розглянуто питання, що стосуються соціального забезпечення громадян України, які переміщуються із тимчасово окупованої території та районів проведення АТО, їх пенсійного, медичного та шкільного забезпечення, а також покращення побутових умов.

Як зазначив у свої доповіді заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Богдан Ількович, станом на 23 грудня у Закарпатській області зареєстровано 4652 внутрішньо переміщені особи, з яких 597 вже виїхали за межі Закарпаття. Регіональним штабом проводиться цілодобовий прийом громадян та координація їх в різні структури для вирішення проблемних питань, пов’язаних з виплатами пенсій, адресних допомог, взяття на облік тощо. Також налагоджено співпрацю з рядом громадських та волонтерських організацій, які надають гуманітарну, фінансову та юридичну допомогу цим людям.

Підсумовуючи виступи доповідачів перший заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік звернув увагу присутніх на надання якісних послуг людям, які звертаються з тих чи інших питань у відомства та всіляко сприяти їх швидкій адаптації до нових умов проживання.

Також Олександр Владиславович повідомив, під час чергового засідання Закарпатська обласна рада затвердила зміни до обласної програми «Турбота» на 2016 рік. Нею в обласному бюджеті передбачено виділення коштів для потреб внутрішньо переміщених осіб.

Джерело: УДСНС України у Закарпатській області