Митникам поста “Ужгород” загрожує позбавлення волі

Слідчим відділом прокуратури Закарпатської області розпочато кримінальне провадження стосовно працівників митного посту «Ужгород» за фактом зловживання владою або службовим становищем (ч.1 ст. 364 КК України).

Як повідомив начальник слідчого відділу прокуратури області Іван Бітлян, встановлено, що працівники МП «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС, зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди, здійснили митне оформлення двох легкових автомобілів, які заїхали на територію України зі Словацької Республіки по смузі «зелений коридор» як «порожні». Насправді ж, у вказаних автомобілях було завезено в Україну товару, а саме продуктів харчування, понад встановлені Митним кодексом України норми, чим спричинено збитки державним інтересам.

Якщо вину митників буде доведено в суді, їм загрожує обмеження волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело: відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області