СБУ дбатиме про безпеку Закарпатського регіону спільно з активістами

На Закарпатті Служба безпеки України та місцеві активісти – учасники бойових дій – домовилися про взаємодію у сфері забезпечення безпеки регіону.

Така домовленість була досягнута в ході зустрічі начальника Управління СБ України в Закарпатській області Олега Воєводіна з місцевими активістами: учасником бойових дій на сході України Миколою Марчишаком, «кіборгами» Миколою Міньо і Романом Трубіним та головою Обласної спілки ветеранів війн, «афганцем» Михайлом Куцкіром.

Присутні обговорили нагальні проблеми щодо протидії контрабанді, злочинам проти основ національної безпеки України, незаконному обігу зброї та інші актуальні для краю питання. Також учасники бойових дій запропонували свою допомогу співробітникам Управління для попередження будь-яких загроз та розвитку конфліктних ситуацій.

Серед іншого на зустрічі було висловлено занепокоєння щодо оприлюдненої у ЗМІ інформації стосовно факту несанкціонованого перебування на міжнародному пункті пропуску «Тиса» представників одного з добровольчих батальйонів.

За словами Олега Воєводіна, керівництво регіонального Управління СБУ та Головного Управління Національної поліції провело бесіду з представниками добровольчого батальйону. Як потім з’ясувалося, вони хочуть сприяти правоохоронним органам краю в протидії злочинам на кордоні, у тому числі контрабанді, корупційним діям тощо. Начальник Управління запевнив, що підстав для занепокоєння нема.

Джерело: прес-група УСБУ в Закарпатській області