Сьогодні в Ужгород привезуть Віфлеємський вогонь

У четвер, 24 грудня, о 17.30 у Різдвяному містечку поблизу ужгородської Лінгвістичної гімназії відбудеться урочиста передача Віфлеємського Вогню Миру, який пластуни привезли з Відня.

Вогонь містянам ужгородські пластуни передаватимуть на святі урочистого відкриття Різдвяного містечка, яке розташоване на набережній Незалежності. Усі охочі зможуть отримати Вогонь аж до православного Різдва, оскільки лампадка з Вогнем зберігатиметься у Різдвяному містечку.

Крім того, 24 грудня о 10.00 пластуни передадуть Віфлеємський Вогонь Миру голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю, а в неділю, 27 грудня, о 9.00 – прихожанам Греко-католицького кафедрального собору.

Цю передріздвяну традицію – розповсюджувати Віфлеємський вогонь миру – започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам традиція була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Віфлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Джерело: прес-служба Пласту НСОУ