24 грудня – пам’ять преподобного Данила Стовпника

Преподобний Данило Стовпник народився в Месопотамії.

Його мати, яку звали Марфою, довгий час не могла завагітніти. Жінка пообіцяла, що якщо в неї коли-небудь народиться дитина, то вона присвятить її Богові.

Незабаром у Марфи народився хлопчик, але довгий час йому не давали ніякого імені. Батьки хотіли, щоб у дитини воно було особливим. В один із днів, вони привели хлопця до ігумена одного із сусідніх монастирів. Ігумен наказав дати богослужбову книгу, розгорнув її і знайшов слова пророка Даниїла. Так хлопчика і назвали – Данилом.

У дванадцять років він таємно пішов з дому в монастир.

Батьки зраділи і прийшли його провідати. На їхні прохання ігумен постриг у чернецтво Данила, але самим батькам заборонив часто відвідувати сина.

Одного разу разом з ігуменом монастиря Данило відвідав святого Симеона Стовпника, який передбачив юному ченцю, що він також буде нести подвиг стовпничества.

Преподобний Даниїл довго жив у затворі, поки у видінні йому не було показано місце нового подвигу. Незабаром він залишив обитель і пішов у Фригійську пустелю разом з двома учнями. Там ченці побудували стовп, на якому святий Даниїл жив протягом 33 років.

У пустелю стали приходити хворі, щоб отримати зцілення по молитвах святого.

Преподобний Даниїл преставився у віці вісімдесяти років.

http://religions.unian.ua