Тячівські священики хочуть, щоб ніщо не працювало

У Тячівській райдержадміністрації відбулась зустріч голови РДА Василя Де’мянчука та голови районної ради Василя Каганця з представниками різних релігійних конфесій Тячівщини.

В ході зустрічі священик греко-католицької церкви Йосип Штогрин звернув увагу керівництва району на проблемне питання відвідування храмів у святкові дні. За словами священика, більшість мешканців району використовують дні релігійних свят, щоб вирішити свої питання в різних установах, організаціях району. В сільській місцевості на великі релігійні свята не працюють ринки, підприємства та навіть ресторани. Священик вважає, що таку практику слід запровадити всюди в районі.

Також він попросив сприяння місцевої влади в організації роботи хоча б у державних установах таким чином, щоб працівники, які мають бажання відвідати святкові богослужіння в храмах – мали можливість безперешкодно це робити.

Василь Дем’янчук погодився з пропозицією та відзначив, що на Закарпатті вже зроблено певні кроки у вирішенні цього питання, зокрема, 25 грудня, коли католицька громада відзначає Різдво Христове, зробили вихідним днем.

Крім того, представники духовенства акцентували на важливості більш серйозного відзначення великих Євангельських свят, вказавши, що це повинно бути закріплено на державному рівні.

Джерело: Тячівська РДА