В Ужгороді затримали машину з незаконними ялинками

В Ужгороді працівники поліції зупинили автомобіль, керманич якого незаконно перевозив понад вісімдесят новорічних ялинок, а в Мукачеві складено більше десятка адмінпротоколів щодо торгівлі «з рук» новорічними красунями у невстановлених місцях.

Нині на території області проводяться заходи щодо забезпечення охорони хвойних насаджень у передноворічний період та попередження випадків незаконних вирубок і перевезення лісових хвойних культур.

Незважаючи на численні попередження від працівників поліції про притягнення до відповідальності за незаконну вирубку ялинок та їх реалізацію, все ж таки трапляються такі громадяни, які наважуються «переступити» закон.

Так, днями ужгородські правоохоронці виявили факт нелегального перевезення «зелених красунь». Поліцейські зупинили автомобіль, за кермом якого був 35-річний мешканець Львівської області. Чоловік віз в автомобілі понад вісімдесят ялинок. Більшість документів на цей новорічний товар у львів’янина не було.

Працівники Ужгородського відділу поліції повідомили про цей факт представників Державної екологічної інспекції в Закарпатській області, які по прибуттю склали на порушника адміністративний протокол (керуючись ст.20-2 Закону України «Про охорону навколишнього середовища»).

Інший випадок незаконної реалізації ялинок правоохоронці зафіксували у м.Мукачеві. У ході щоденного відпрацювання на всіх ринках, торговельних майданчиках, місцях стихійної торгівлі, з метою виявлення незаконної торгівлі хвойними деревами, мукачівські правоохоронці склали більше десятка адмінпротоколів за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях).

Новорічні “красуні” вилучені. Фігурантів притягнуто до адміністративної відповідальності. За даними фактами проводяться перевірки.

Робота в цьому напрямку триватиме й надалі.

Правоохоронці звертаються з проханням до всіх, хто має бажання прикрасити свої домівки хвойним деревцем, – з приводу купівлі новорічних ялинок звертайтесь в лісгоспи або ж на ялинкові базари.

Джерело: відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області