Дії учасників бійки на Драгобраті кваліфікувано як хуліганство

11 січня, прокуратурою Закарпатської області оголошено підозру п’ятьом чоловікам, які вчинили бійку на турбазі на Драгобраті.

Вони підозрюються у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 296 КК України: хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Як прокоментували у прокуратурі, особи у камуфляжній формі вчинили бійку з персоналом бази відпочинку. Внаслідок хуліганських дій двоє охоронців туристичної бази отримали тілесні ушкодження у вигляді різаних ран, множинних гематом голови, а також перелому ноги. Також тілесні ушкодження різного ступеню важкості отримали і чоловіки у камуфляжі, усіх потерпілих доставлено до лікарні для надання медичної допомоги.

Підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України. Призначено ряд експертиз. Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Закарпатської області.

Джерело: прокуратура Закарпатської області