У Карпатах підвищився рівень лавинної небезпеки

За повідомленням Закарпатського центру з гідрометеорології 10 – 11січня, внаслідок снігопадів та снігу з дощем, на високогір”ї східної частини Закарпатської області відмічається ІІІ (пiдвищена) ступiнь лавинної небезпеки (з V ступенів по міжнародній шкалі).

З огляду на це, Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до туристів та любителів екстремальних видів спорту в період складних погодних умов, або під час оголошення лавинонебезпеки утриматись від походів у гори. Ми наполягаємо на обов’язковій реєстрації всіх, хто підніматиметься в Карпати. Під час реєстрації на гірських пошуково-рятувальних пунктах можна отримати найоперативнішу інформацію про стан погодних умов в тій чи іншій місцевості, небезпеку сходження лавин, визначити оптимальний маршрут, який залежить від ступеня підготовки учасників сходження.
Шановні любителі екстриму, перед тим як вирушати в гори в складні погодні умови слід подумати, чи варто наражати на небезпеку власне здоров’я, або навіть життя в пошуках гострих відчуттів.

У ДСНС в Закарпатській області