Міська влада Ужгорода буде системно протидіяти стихійній торгівлі у невстановленій місцях

Сьогодні, 13 січня 2016 року, працівники відділу муніципальної поліції та правопорядку міськради спільно з патрульними поліцейськими проводили роз’яснювально-попереджувальну роботу серед продавців, які облюбували собі місце для торгівлі прямо навпроти входу до ринку на площі Корятовича (“зелений базар”).

Зокрема, наголошували, що торгівлю вони здійснюють у невстановленому місці, захаращують тротуар, торгують продуктами прямо із землі, натомість буквально у 20 метрах – ринок, де є вільні торгові місця. І просили прибрати товар з вулиці.

А те, що місця для торгівлі є, начальнику відділу муніципальної поліції та правопорядку Сергію Просянику підтвердили в адміністрації ринку. І розповіли, що неодноразово пропонували людям перейти у приміщення. Тим більше, плата за одне торгове місце, можна сказати символічна – від 10 до 21 грн. Однак  торговці відмовлялися і відкрито говорили, що на вулиці їм торгувати краще: потік людей більший, відповідно – виторг кращий, ніж у підприємців, що працюють безпосередньо у приміщенні ринку.

Варто зазначити, що такою позицією “колег” обурювалися і підприємці, які торгують всередині ринку. Воно й зрозуміло, адже вони сумлінно сплачують всі податки та платежі, їхній товар проходить лабораторну перевірку, на відміну від продавців на вулицях, ще й втрачають частину клієнтів.

Сьогодні продавці на вулиці отримали усне попередження, якщо ж вони й надалі не дотримуватимуться вимог, на них складатимуть адмінпротоколи, відтак штрафуватимуть. І так до тих пір, поки не усвідомлять, що працювати потрібно на законних підставах.

Після розмови з правоохоронцями продавці неохоче, та все ж розійшлися.

Міська влада наголошує, що протидія незаконній торгівлі, стихійним ринкам буде системною і рейди відбуватимуться не тільки у центрі, а й по всьому місту.