Чеська делегація відвідає «Червоне вино 2016»

На Закарпаття з робочим візитом прибула делегація краю Височіна Чеської Республіки. Очолив її Зденек Кадлец – голова крайового уряду Височіни, голова благодійного фонду «ВІЗа», член Постійної конференції.

Також делегацію представляють начальник канцелярії гетьмана краю, координаторка співпраці краю Височіна і Закарпатської області Катерина Свободова та члени благодійного фонду «ВІЗа» – Йозеф Недвед і Василь Самандрула.

Найперше чеські партнери зустрілися з представниками крайового товариства чеської культури.

З української сторони поважну делегацію приймали перші керівники області – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс, а також заступник голови облради Йосип Борто, голова обласної ради шостого скликання, представник благодійного фонду «ВіЗа» Володимир Чубірко, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Василь Кошеля, заступник голови постійної комісії обласної ради з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреацій Ернест Нусер та інші.

У ході зустрічі йшлося про подальше співробітництво між двома братніми краями та обговорення спільних проектів співпраці на 2016 рік. У рамках візиту делегація відвідає Свалявську ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Т.Г. Масарика та огляне нові проекти співпраці на 2016 рік.

Також запланована участь поважних гостей в урочистому введення в дію спільного проекту після капітального ремонту ДНЗ у с. Залужжя Мукачівського району, у святковій виставці-ярмарку «Червоне вино 2016».

Джерело: прес-служба Закарпатської облради