Владика Мілан вручив премії імені Михайла Лучкая та Архієрейські грамоти

13 січня в єпископській резиденції відбулася традиційна Різдвяна зустріч єпископів Мукачівської греко-католицької єпархії владики Мілана та владики Ніла з журналістами.

Серед присутніх, окрім мас-медійців, були науковці, письменники, мистецтвознавці.

Архієпископ Мілан розповів про насичену діяльність єпархії протягом минулого року, а також поділився планами на цей рік.

 

 

 

 

 

 

У рамках святкової зустрічі, владика вручив єпархіальну премію імені відомого закарпатського історика та священика Михайла Лучкая. Цьогорічними лауреатами стали мистецтвознавець Михайло Сирохман за серію публікацій та книг про сакральні та культурні пам’ятки МГКЄ та письменник Олександр Гаврош за книги, в яких описано життя Івана Фірцака, більш відомого як Кротон або Іван Сила.

 

 

 

 

 

 

Започаткована премія два роки тому. Нею нагороджують раз на два роки за внесок у дослідження та популяризацію духовності краю. Першими лауреатами у 2014 році стали мистецтвознавець Михайло Приймич та краєзнавець Людвіг Філіп.

Архієрейськими грамотами також були відзначені Голова Редакційної Ради газети «Неділя» Михайло Носа та мистецтвознавець Михайло Приймич за популяризацію нашого краю, нашої історії, греко-католицької церкви Закарпаття та Мукачівської єпархії.

 

 

 

 

 

 

Семінаристи духовної семінарії імені Теодора Ромжі разом з ректором семінарії о.Петром Берешем виконали для гостей різдвяні колядки.

Тетяна ГРИЦИЩУК

http://karpatskijobjektiv.com