Закарпаття – проти грального бізнесу

Голова асоціації економістів Закарпаття Василь Мікловда категорично проти легалізації грального бізнесу в Україні, оскільки наповнити бюджет така діяльність не зможе, а небезпека від неї суттєва. Таку думку він висловив в коментарі УНН.

“Звичайно, ні! Про які наповнення бюджету ми говоримо? Ми від легалізації жити краще не станемо. Ми краще стали жити, коли його ліквідували. Не таким шляхом треба наповнювати бюджет. Я не погоджуюся із гучними заявами про те, що таким чином ми заживемо краще”, – заявив голова асоціації економістів Закарпаття.

За словами В.Мікловди, уряд має наповнювати державний бюджет за рахунок роботи підприємств, а не за рахунок спокуси грального бізнесу.

“Шляхів до наповнення держбюджету дуже багато, треба, щоб працювало виробництво у першу чергу, а наше керівництво про це не думає, нам іще далеко до ринкової економіки”, – наголосив він.

Нагадаємо, законопроект про заборону грального бізнесу в Україні в 2009 році підтримали 390 народних депутатів, подолавши вето Президента. Обґрунтуванням такої заборони були катастрофічні наслідки від діяльності грального бізнесу в Україні, зокрема значне ускладнення криміногенної ситуації в країні.

Разом з тим, Кабінет міністрів 11 грудня 2015 року зареєстрував у Верховній Раді розроблений Міністерством фінансів законопроект щодо легалізації азартних ігор. Разом з тим, вже 22 грудня 2015 року уряд замінив законопроект, зареєструвавши доопрацьований варіант. За інформацією Міністра фінансів України Н. Яресько, законопроект покликаний забезпечити соціально-культурні потреби життя громадян.

Нагадаємо, раніше проти легалізації грального бізнесу в Україні різко висловився голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

УНН