Архієпископ Феодор радить підкидати небажаних дітей у храми та монастирі

Моторошний випадок у Мукачеві, де в смітнику знайшли мертву дитину, прокоментував архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор. Його слова наводить Мукачівська єпархія УПЦ.

“Життя кожної людини – це є великий дар нашого Творця. Кожна особистість унікальна, незвичайна та неповторна і отримує своє життя, як найцінніший подарунок від Бога! Воно дане лиш один раз і для кожного своє. Особливе чи звичайне, щасливе або сумне життя дароване нам один раз і цей шлях пройти двічі неможливо.

Жахливі події останніх днів вразили серце кожної, без винятку людини, яка мала можливість її почути. В нашому рідному місті Мукачеві на смітнику, у контейнері знайшли мертву дитину, яку мати вбила та викинула на смітник. Весь жах цієї події полягає в тому, що найвище творіння Боже – людина-мати своїми руками вбила частинку себе, свого серця, своєї душі. Із всіх створених Богом істот не одна з них не наважиться на цей вчинок.

Хочу звернутись до подібних горе-матерів, якщо вам не потрібна дитина, яку ви родили, яку зігрівали своїм теплом при вагітності – не викидайте дітей на смітник. Прошу і благаю Вас, віддайте або підкиньте дитину у любий храм або монастир нашої єпархії. Ми зробимо все, щоб ця дитина залишилась жива та приймемо участь в її долі”, – обіцяє архієпископ.

Джерело: Мукачівська єпархія УПЦ