На Воловеччині троє дітей осиротіли при живих батьках

З початку 2016 року троє дітей у Воловецькому районі залишилися без батьківського піклування, інформують у райдержадміністрації.

Зокрема, рішенням районного суду позбавлено батьківських прав мати двох хлопців, 2000 та 2006 р. н. Протягом певного часу вона не цікавилась дітьми, не піклувалася про них, не жила з ними, натомість влаштовувала своє особисте життя. Батько дітей записаний зі слів матері (ч.1 ст. 135 Сімейного кодексу України). Зараз брати мають іншу сім’ю родичів, в яку їх влаштовано під опіку та піклування. За опікунською сім’ю поки здійснюється нагляд щодо адаптації дітей.

Іншій дитині, новонародженій дівчинці Каріні, сімейне тепло надасть обласний Будинок дитини. Вона народилася у грудні 2015 року проте, відчути тепло домашньої оселі їй так і не прийшлося. На початку січня 2016 Каріну було влаштовано до державного закладу за заявою матері до досягнення нею однорічного віку, у зв’язку з важким матеріальним становищем сім’ї.

Мати дівчинки після її народження залишила на піклування лікарів, час від часу провідуючи дочку в лікарні. Вдома матір чекали ще 3 неповнолітніх дітей, яких вона самотужки виховує.

За утриманням та вихованням дітей у цій сім’ї здійснюється контроль. З метою створення умов для повернення дитини в сім’ю рекомендований соціальний супровід центром соціальних служб для сім’ї дітей та молоді.

Джерело: Воловецька РДА