Обласним центром пройде святкова хода

22 січня о 10.00 на площі Народній в Ужгороді розпочнуться заходи з відзначення Дня соборності України та 70-річчя утворення Закарпатської області у складі Української держави.
Участь у святковому зібранні візьмуть керівники області та дипломати, представники воїнства і духовенства, вчені та культурні діячі, активна громадськість краю.

Після вітальних виступів відбудеться урочисте покладання квітів до монументу Тарасу Шевченку, після чого колона рушить до пам’ятника Августину Волошину, щоб віддати шану президенту Карпатської України, батькові українського відродження на Закарпатті, котрий гаряче вірив у соборність нашого краю з великою Україною.

Відзначення державного свята продовжиться низкою заходів у всій області, серед них – і урочисте спецпогашення нової поштової марки, присвяченої Дню Соборності України. Захід відбудеться о 14.30 у фойє будівлі облдержадміністрації. Там само охочі зможуть оглянути тематичну виставку експонатів Ужгородського клубу філателістів, яку, нагадаємо, представлять 20 січня о 14.00.

Джерело: управління культури Закарпатської ОДА