За минулий рік до сімейних форм виховання влаштовано 38 закарпатських дітей

Про це йшлося під час робочої наради начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Світлани Якімеліної з керівниками центру соціально-психологічної реабілітації дітей та притулку для дітей за підсумками роботи установ впродовж 2015 року.
Посадовці обговорили питання фінансування закладів, їх наповнюваність та подальше влаштування дітей.

Минулоріч у закладах соціального захисту дітей краю перебувало 267 дітей, з яких 204 – на утриманні притулку для дітей та 63 пройшли курс реабілітації у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, – йшлося під час наради. Слід зазначити, що кількість дітей, які перебували протягом 2015 року в зазначених закладах зменшилась на 10 відсотків у порівнянні з 2014-м.

Разом з тим значно збільшилась кількість дітей – сиріт та позбавлених батьківського піклування, які по завершенню терміну перебування в закладах влаштовані в сім’ї українських громадян. Упродовж минулого року до сімейних форм виховання влаштовано 38 дітей, у 2014 році – 30.

Відрадно, що впродовж минулого року із числа вихованців Закарпатського центру для дітей та притулку 10 закарпатців усиновлено громадянами України, тоді як впродовж останніх дев’яти років із закладів усиновили тільки дві дитини.
Загалом за 10 років роботи Закарпатського центру соціально-психологічної реабілітації дітей тут комплексну допомогу отримали 330 закарпатців, які опинилися в складних життєвих обставинах. З них 109 дітей повернули на виховання до біологічної сім’ї, 52-х влаштували в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, 31 дитину передано під опіку/піклування, 9 усиновлено, повідомили «НЕДІЛІ» у службі у справах дітей Закарпатської ОДА.

http://nedilya.net