Дошкільні заклади фінансуватимуться тільки в трьох закарпатських районах

Повне фінансування дошкільних навчальних закладів з районних бюджетів у 2016 році передбачено у Виноградівському, Воловецькому та Мукачівському районах, інформує Департамент фінансів Закарпатської ОДА.

Передані повноваження на фінансування з сільських (селищних, міських, міст районного значення) бюджетів закладів у Берегівському, Великоберезнянському, Міжгірському, Перечинському, Тячівському, Ужгородському та Хустському районах. В Іршавському, Рахівському та Свалявському районах окремим низовим бюджетам передані повноваження та відповідні трансферти для здійснення видатків на ДНЗ.

Із 2015 року, відповідно до Бюджетного кодексу, фінансування дошкільних навчальних закладів повинно здійснюватися з районних (міських, міст обласного значення) бюджетів. Торік, відповідно до Прикінцевих і перехідних положень бюджетного кодексу, заклади можна було фінансувати із бюджетів сіл, селищ, міст районного значення (з передачею відповідних трансфертів з районного бюджету). Таким правом скористались всі райони. На 2016 рік дію відповідного пункту Бюджетного кодексу України продовжено.

Джерело: Депатрамент фінансів Закарпатської ОДА