Затримано ключову фігуру закарпатської контрабанди

22 січня на КПП «Лужанка» з угорського боку був затриманий мешканець Мукачева 1977 року народження, який має подвійне громадянство – України й Німеччини, повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Затриманий угорською поліцією мукачівець переправлений у Будапешт за запитом правоохоронних органів Німеччини. Причина затримання – причетність до контрабанди сигарет з України в Євросоюз.

“Таким чином правоохоронці ЄС вперше затримали не рядових «пішаків», а ключову особу, яка організовувала переправлення сигарет з України в Євросоюз. Саме Садовий отримував замовлення на сигарети з Британії, Італії, Німеччини, Франції та інших країн ЄС, після чого готував з українського боку «ліві» документи на поставку крупних партій сигарет під виглядом різних товарів і домовлявся з угорськими митниками про пропуск фур із контрабандою”, – заявив Москаль.

Інформація, зі слів Геннадія Москаля, отримана з правоохоронних органів ЄС. Більш того, запевнив почадовець, надалі ланцюжок затриманих буде розширюватися.

moskal.in.ua