Колишні закарпатські “Беркутівці” сформують місцевий “КОРД”

Корпус оперативно-раптової дії (КОРД), який стане спецпідрозділом Національної поліції, на Закарпатті налічуватиме близько 40 бійців. До нього увійдуть представники колишніх міліцейських спецпідрозділів – «Беркута», «Сокола» та «Грифона», розповів останній командир закарпатського «Сокола» Юрій Стеблюк.

За словами полковника, крім колишніх спецпризначенців, набиратимуть і фізично підготовлену молодь з нової патрульної поліції. Усіх кандидатів у КОРД чекають серйозні фізичні випробування. Спочатку буде потрібно пробігти 2 км. 800 метрів за 12 хвилин і підтягнутися 18 разів на перекладині, а далі пройти тест Купера: 10 разів віджатися від землі, стільки ж разів «качати» прес і робити так звану «ножку», в 4 заходи за 3 хвилини 20 секунд.

Попередньо таке тестування для закарпатських правоохоронців заплановане на березень. “Відібрані кандидати поїдуть на так звані 5-денні курси виживання у Київ. Наразі відбір уже пройшли Київська, Одеська, Харківська області та місто Київ”, – розповів Юрій Стеблюк.

Джерело: ГУНП у Закарпатській області