Ужгородк вигадала пограбування

Ужгородський міськрайонний суд прийняв рішення щодо мешканки району, яка ще восени звернулася до правоохоронців із заявою про злочин.

Заявниця повідомила, що невідома особа штовхнула її та заволоділа мобільним телефоном, який вона взяла в тимчасове користування від свого знайомого. Було відкрите кримінальне провадження, і в ході досудового розслідування вказана подія підтверджень не знайшла. Як виявилося, заявниця повідомила неправдиві відомості про злочин, щоб забрати згаданий телефон, а згодом продати.

Дії заявниці були кваліфіковані за ч. 2 ст. 383 ККУ (Завідомо неправдиве повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину, поєднане з обвинуваченням особи в тяжкому злочині, вчинене з корисливих мотивів). На досудовому слідстві вину у вчиненому жінка визнала.

За неправдиве повідомлення про злочин заявниці дворічне обмеження волі. Але, враховуючи пом’якшуючі обставини: визнання вини та щире каяття, суд дійшов висновку про можливість виправлення порушниці без відбування покарання і призначив останній випробувальний термін у один рік.

Джерело: прес-служба Ужгородського міськрайонного суду