Закарпаття – один із найменш криміногенних регіонів

Рівень злочинності на Закарпатті залишається одним з найнижчих у державі. Про це йшлося у прокуратурі Закарпатської області на нараді під керівництвом прокурора області Володимира Янка.

Прокурор зазначив, що у 2015 році досягнуті позитивні тенденції та напрацювання. Органами прокуратури області пред’явлено позовів на загальну суму 318 млн. грн., у тому числі, предметом спору яких є майно та земельні ділянки площею понад 510 га, загальною вартістю 289 млн. грн. Судами задоволено 459, пред’явлених прокурорами позовів на суму майже 55 млн. грн. Загальна площа земель, які повернули і незаконному наданню яких запобігли, склала понад 702 га. Поновлено права майже 300 дітей. У провадженні слідчих підрозділів перебувало 122 кримінальних провадження з ознаками корупції. До кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень притягнуто близько 100 осіб.

На нараді також розглянуто проблемні питання в роботі органів прокуратури. Зокрема, увагу на недоліках у своїх звітах зосереджували заступники прокурора області. З цього приводу було заслухано пояснення окремих прокурорів.

Підводячи підсумки наради, Володимир Янко підкреслив, що слід активізувати досудове розслідування кримінальних проваджень для прийняття процесуальних рішень, посилення потребує також діяльність правоохоронців щодо протидії корупції та організованій злочинності, виявлення фактів зловживань у бюджетній і земельній сферах, а також серед посадовців.

Джерело: прес-служба прокуратури Закарпатської області