Прокуратура порушила справу про вирубку лісів на Воловеччині

Мукачівською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактами наведеними в мережі Інтернет, щодо незаконної рубки лісів на території Воловецького району.

Як зазначив керівник Мукачівської місцевої прокуратури Олександр Братюк, днями в мережі Інтернет було опубліковано статтю під заголовком «На Закарпатті розпочалася війна! На Воловеччині вирубують букові праліси, внесені до списку світової спадщини ЮНЕСКО», в якій зазначалься, що на околицях населених пунктів Воловецього району, а саме Пашківці, Перехресне, Щербовець, Жденієво, Буковець та Івашківці здійснюється незаконна рубка букових лісів, що в свою чергу завдає нищівної шкоди екосистемі.

Для перевірки всіх обставин і доводів викладених у матеріалі та для проведення необхідних слідчих (розшукових) дій, які дозволять встановити осіб, причетних до вчинення злочину, Мукачівською місцевою прокуратурою за вказаним фактом внесено відомості в ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення передбаченою ст. 246 КК України – незаконна порубка лісу.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області