В Нижніх Воротах прийматимуть дітей з Донбасу

У Нижніх Воротах Воловецького району дитячий «Екоцентр» добудують за кошти обласного бюджету. Про це в ході поїздки на Воловеччину сказав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Посадовець оглянув ряд соціальних установ, навчальних закладів та найбільші підприємства району. Серед них – Територіальний центр соціального обслуговування, школу-інтернат та «Екологічний центр» у Нижніх Воротах, дитячий садок у Верхніх Воротах, колишнє професійно-технічне училище, ТОВ «Полімер-техніка» та ряд об’єктів, відремонтованих на кошти Державного фонду регіонального розвитку, у Воловці. За наслідками поїздки готується ряд рішень, які допоможуть завершити будівництво або відновити роботу кількох установ.

– У Нижніх Воротах є практично готовий позашкільний навчальний заклад «Екоцентр», який перебуває на балансі області, – каже Г.Москаль. – Його мали завершити ще в кінці 2013 року, однак через різку зміну влади та подальші події на Сході роботи заморозили. В «Екоцентр» завезли меблі, нове обладнання, ремонт майже завершений, залишилося під’єднати комунікації. Якщо ми це не зробимо найближчим часом, установа почне руйнуватися, тому я запропоную обласній раді виділити необхідні кошти для завершення робіт. Не сумніваюся, що депкорпус мене підтримає, і ще до кінця року ми отримаємо чудовий об’єкт, де зможуть відпочивати діти не тільки із Закарпаття, а й з усієї України, в тому числі з Донбасу.

Трохи інша ситуація з колишнім професійно-технічним училищем у Воловці. Колись цей навчальний заклад вважався престижним, тут готували фахівців-електронників для військово-промислового комплексу. Останні роки ПТУ не працює, а його корпуси потроху розвалюються. Будемо передавати приміщення від Міносвіти на баланс району (я особисто займуся цим під час відрядження до Києва). Після цього пошукаємо інвестора, наприклад, підприємців з Німеччини, які мають виробництво в районі.

Джерело: прес-служба Закарпатської ОДА