У Мукачеві впіймали кишенькову крадійку

Дві хустські “карманниці” приїхали до Мукачева у пошуках легкої наживи. До всього, більш досвідчена тренувала молоду напарницю, але та видала себе.

Патрульні поліцейські за гарячими слідами затримали “кишенькову злодійку”. Поцуплені 8 тисяч гривень патрульні повернули потерпілій. Іншій співучасниці злочину вдалося втекти. Злодійкувату жінку розшукують поліцейські.

Те, що приїхали до Мукачева у пошуках легкої наживи, одна із підозрюваних, 20-річна дівчина, не приховує. Вона разом зі своєю старшою подругою, перебуваючи у маршрутці, поцупили з жіночої сумочки гаманець.

Жертвою стала 46-річна мешканка Мукачівського району. Злодійки, скориставшись моментом, а саме тиснявою у маршрутному таксі, витягли з сумки жінки гаманець, після чого намагалися хутко зникнути з місця події. Проте їх планам завадили патрульні поліцейські, яких на допомогу покликала потерпіла. Гроші в сумі 8 тисяч гривень потерпіла мала намір сплатити за комунальні послуги.

Одну зі зловмисниць затримали «на гарячому». 20-річна дівчина, мешканка м.Хуст зізналася у скоєному, натомість її співучасниці вдалося втекти. Наразі правоохоронці її розшукують. Відомо, що жінка теж мешкає в м.Хусті та вже не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців, спеціалізується на кишенькових крадіжках, за що й була судима.
Поліцейські вилучили у підозрюваної чужий гаманець, в якому було 8000 гривень. «Карманницям» інкримінують статтю 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Слідчі Мукачівського відділу поліції проводять досудове розслідування.

Правоохоронці застерігають громадян пильнувати майно, особливо у людних місцях. Будьте уважними у переповненому транспорті, на ринках. Не носіть великі суми грошей, не тримайте цінні речі у сумках та кишенях. Не можна класти гаманець поверх продуктів та інших особистих речей. Сумку слід тримати якомога ближче до себе, не перекидати її за спину, тим більше, якщо у ній знаходяться гроші.

Джерело: відділ комунікації ГУ НП України в Закарпатській області