15% ужгородців вже перехворіли на грип та ГРВІ

З початку епідемічного сезону донині в Закарпатській області зареєстровано 75 390 осіб, хворих на грип та ГРВІ перехворіло 6% населення. Такі оперативні дані навела заступник начальника відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Вікторія Дьордяй.

Із загальної кількості захворілих 61 % становлять діти віком до 17 років.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відмічається серед населення міста Ужгород та Ужгородського району, де перехворіло на гострі респіраторні захворювання та грип відповідно 15% та 9% населення.

Найменше захворілих реєструється в Рахівському (2%), та Тячівському (3%) районах.

Всього по області з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами “Грип” та “Гостра респіраторна вірусна інфекція” 3571 особа, з них 76 % діти.

На п’ятому тижні року у 10 районах області та містах Ужгород і Мукачево показники захворюваності на ГРВІ перевищили епідемічні пороги, з них в 9 адміністративних територіях – більше ніж на 50 % . В 3 районах області епідемічні пороги знаходяться в межах від -11,0 % у Свалявському, до -56,1 % в Іршавському.

Обмежувальні заходи введено в кожній адміністративній території області та призупинено навчальний та виховний процес загалом у 1001 закладі. Станом на 8 лютого на карантині 866 навчальних закладів.

З початку епідемічного сезону, за оперативними даними, вакциновано проти грипу 3275 осіб, що становить 0,26% від загальної кількості населення, з них діти до 17 років – 35%. Вакцинація здійснювалася здебільшого за рахунок обласного та місцевих бюджетів.

Джерело: прес-служба Закарпатської ОДА