Негода залишила 14 населених пунктів на Закарпатті без світла

Через несприятливі погодні умови, які спостерігалися на території Закарпатської області, впродовж минулої доби спостерігалося падіння дерев, затори води та відключення від електропостачання населених пунктів, повідомили в Управлінні ДСНС у Закарпатській області.

О 18:20 10 лютого в оперативно-рятувальну службу Великоберезнянського району поступило повідомлення, що внаслідок захаращення підмостової дренажної труби на вул. Зелена, який у райцентрі, утворився затор. Існувала загроза підтоплення трьох дворогосподарств. Для ліквідації надзвичайної події та пропуску води було направлено відділення рятувальників з ДПРЧ-2 та екскаватор місцевого підприємця. О 19:30 дренажну трубу було розчищено та відвернуто загрозу підтоплення дворогосподарств.

Також здійснено чотири виїзди на забезпечення безперешкодного проїзду транспортних засобів на автошляхах області:

О 21:10 в Іршавському районі рятувальники звільняли автошлях від поваленого дерева між населеними пунктами Сільце та Вільхівка.

О 22:50 бійці ДСНС виїздили для розкрижування поваленого дерева на вул. Собранецькій в Ужгороді. Всього було розпилено 2 м3 деревини.

Наступними о 23:25 звільняли проїжджу частину автошляху Воловець-Хуст міжгірські рятувальники.

Над ранок 11 лютого професіонали ДПРЧ-2 смт В.Березний розкрижували два кубометри деревини для забезпечення безперешкодного проїзду на автошляху між населеними пунктами Забрідь та Сіль.

Окрім того, на ранок 11 лютого у Закарпатській області залишаються відключеними від електропостачання 14 населених пунктів повністю та 4 частково, а саме:

– у Перечинському районі: 6 – повністю (Дубриничі, Липовець, Лікіцари, Лумшори, Вільшинки, Турички);
– у Воловецькому районі: 1 – частково (В.Ворота);
– у Великоберезнянському районі: 1 – частково (Люта);
– у Міжгірському районі: – 6 повністю (Пилипець, Подобовець, Річка, Тюшка, Ізки, Студений);
– у Свалявському районі: с. Ганьковиця та Керецьки – повністю та Стройно й Неліпино – частково.

За інформацією чергового диспетчера ПАТ «Закарпаттяобленерго» відключено 83 – ТП (трансформаторних підстанцій) та 14 ліній електропередач, з них 8 ліній – частково.

Джерело: УДСНС України у Закарпатській області