Німця, який хотів купити немовля у закарпатки, судитимуть

Досудове розслідування в кримінальній справі про спробу незаконного вивезення новонародженої дитини за кордон завершено, повідомили сьогодні, 16 лютого, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Обвинувальні акти у кримінальному провадженні щодо громадянина ФРН та двох громадянок України, які причетні до спроби незаконного вивезення новонародженої дитини за кордон, спрямовані до суду. Дії підозрюваних кваліфіковано за частиною 3 статті 149 (торгівля людьми, вчинена щодо малолітньої дитини), частиною 2 статті 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) й частинами 3та 4 статті 358 (підроблення документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, та використання підроблених документів) Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, 27 серпня минулого року у пункті пропуску «Краковець» працівниками прикордонної служби затримано громадянина Німеччини, який намагався перетнути Державний кордон України з новонародженою дівчинкою. Він пред’явив документи про те, що начебто є батьком дитини.

У ході досудового розслідування встановлено, що документація підроблена, а новонароджену дівчинку погодилась віддати іноземцю її мати – мешканка Закарпатської області. При цьому жінка діяла через посередницю – жительку Кривого Рогу, яка й організувала вказану злочинну схему вивезення дитини за межі України.

Зараз усі троє обвинувачених перебувають під вартою.

Джерело: прокуратура Львівської області