Японський дослідник відвідає гірські райони Закарпаття

Японський дослідник прибув на Закарпаття у пошуках етноколориту. Норіо Інагакі – японець, котрий веде дослідницьку діяльність в Інституті фольклору і архівів Румунської академії наук у м.Клуж.

Близько двох років тому розпочав проект, метою якого є віднайдення найяскравіших зразків нематеріальної культурної спадщини різних етносів, що населяють Україну, Румунію, Болгарію та Сербію. Дослідник має на меті задокументувати найбільш характерні пісенні й танцювальні цікавинки та створити тематичну відеотеку на базі згаданого інституту, а крім того – видати монографію з порівняльним аналізом відшуканих взірців.

Від початку свого дослідження Норіо Інагакі вже мав нагоду познайомитись із культурною спадщиною в сусідній Івано-Франківській області та на Закарпатті, де рівно рік тому вивчав волоський колорит у пісенно-танцювальних традиціях Виноградівщини.

Цього ж разу протягом тижня гість планує відвідати окремі гірські та передгірські території Закарпаття і зустрітися з тамтешніми зберігачами й виконавцями фольклору. Скеровуватимуть дослідника фахівці Закарпатського організаційно-методичного центру культури.

Джерело: Управління культури Закарпатської ОДА