Можновладці цікавились проблемами “ромської” школи

У середу, 17 лютого, відбулась виїзна робоча комісія представників обласної та міської влади до Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №13, у якій навчаються ромські діти. Метою рейдового обстеження стало ознайомлення з умовами навчання дітей та виявлення найосновніших проблем, які необхідно розв’язати.

Члени комісії оглянули приміщення школи, зокрема класні кімнати, де відбувається навчальний процес, харчоблок і вбиральні. Також учасники комісії на місці спілкувалися із вчителями та самими учнями школи.

Після цього обговорення побаченого продовжилось у форматі засідання вже у більш широкому складі – долучилися мешканці ромських таборів з різних районів області.
Заступник голови ОДА Олександр Петік зазначив, що він здивований незадовільним станом будівлі освітнього закладу обласного центру.

Загалом, у ЗОШ № 13 навчається 308 дітей, із них 37 проблемних. Впродовж існування навчального закладу як окремої структури, в школі навчаються тільки діти з ромських сімей, більшість яких є соціально незахищеними. Дуже часто діти не мають можливості відвідувати навчальні заняття через злидні, жебракування та інші сімейні обставини.

Як запевнила начальник управління освіти Оксана Бабунич, найближчим часом у школі до навчальної програми буде введено факультативне заняття, під час якого ромські діти зможуть вивчати рідну мову, дізнаватися про походження свого народу, історію закарпатських ромів, внесок визначних людей.

Джерело: Ужгородська міськрада