В Ужгороді пройшов конкурс фортепіанних ансамблів

Серед учнів закарпатських шкіл естетичного виховання 17 лютого проходив традиційний конкурс фортепіанних ансамблів.

Цьогоріч участь у творчому змаганні взяла рекордна кількість – 81 ансамбль, а це 162 учнів із 32 шкіл естетичного виховання області. Конкурс тривав упродовж усього дня на базі Ужгородської ДМШ №1 ім.П.Чайковського (категорія А) та Ужгородської школи мистецтв (категорія В). Оцінювали виступи учасників досвідченні фахівці – викладачі Ужгородського державного музичного училища ім.Д.Задора під головуванням Алли Чернової (категорія А) та Мар’яни Сокач (категорія В).

Підбиваючи підсумки, судді наголосили: конкурсанти щодалі прогресують у виконавській майстерності, а цього разу порадували ще й оригінальним вибором творів до виконання, з яких чимало – авторства сучасних композиторів. Окрім того, помітили фахівці, діти щиро отримують задоволення від музикування, і це вельми обнадіює на талановите студентство в майбутньому.

Відтак, оголосили переможців. У категорії А (8-11 років) І місце: посіли

– Олександр Тимкович та Дмитро Бібіков (Ужгородська ДМШ №1 ім.П.Чайковського);
– Петер Товт і Василь Копинець (Новосільська ДШМ);
– Юлія Мандзюк та Даніела Макара (Свалявська ДШМ).

В категорії В (12-15 років) І місце отримали Ксенія Попович та Наталія Калюжна (Іршавська ДШМ). Також, у цій категорії визначено володарів Гран-прі – Олександр Лучков та Тетяна Чічерова (Мукачівська ДШМ №1 ім.С.Мартона) стали беззаперечними фаворитами конкурсу.

Джерело: управління культури Закарпатської ОДА