Двох правосекторівців віддали на поруки депутатам

Клопотання адвоката членів “Правого сектору” Петра Угрина та Василя Малковича, які були під вартою після січневої бійки на Драгобраті, про зміну запобіжного заходу розглянув сьогодні суддя Ужгородського міськрайонного суду.

Заслухавши клопотання відносно Петра Угрина (т.зв. “Педро”), суд ухвалив: «Обрати відносно Угрина П.М. запобіжний захід у виді особистої поруки народних депутатів України Соляра Володимира Мироновича та Тимошенко Юрія Володимировича». Йому доведеться доведеться виконувати покладені на нього судом процесуальні обов’язки: прибувати на вимогу до суду, слідчого та прокурора, не відлучатися із населеного пункту, в якому проживає без дозволу правоохоронних органів, тощо, до 16-го квітня поточного року.

Далі суд, враховуючи тяжкість злочину, інкримінованого Василю Малковичу (т. зв. “Хорвату”), його позитивні характеристики і стан здоров’я, наявність численних письмових клопотань та зобов’язань народних депутатів України про особисту поруку відносно підозрюваного, повважав за можливе обрання більш м’якого запобіжного заходу.

«Клопотання захисника Бухтоярова Р.О. про зміну запобіжного заходу – задовольнити, обрати відносно Малковича В.В. запобіжний захід у виді особистої поруки народних депутатів», – проголошено слідчим суддею.

Поручителям роз’яснено, що вони зобов’язуються на першу вимогу доставити підозрюваних до органу досудового розслідування чи до суду, та слідкувати за їх поведінкою з метою недопущення порушення ними покладених судом процесуальних обов’язків.

Обох підозрюваних випущено з-під варти в залі суду.

Джерело: прес-служба Ужгородського міськрайонного суду