Закарпатські рятувальники вчаться приборкувати пожежі

У селі Чинадійово, що на Мукачівщині, сьогодні, 19 лютого, відбулися планові пожежно-тактичні навчання на базі місцевого деревообробного підприємства ПрАТ «Мукачівський лісокомбінат». Бійці служби «101» спільно з пожежною охороною об’єкта відпрацьовували практичні дії в ході ліквідації умовної пожежі.

За планом тренувань, пожежа виникла в одному з виробничих цехів. Оскільки приміщення містило значну кількість горючих матеріалів, пожежа набула значних масштабів. Помітивши «вогняну стихію» працівники підприємства викликали рятувальників. Практично одразу ж відбулося здійснення оповіщення, а також евакуація населення.

Уся рятувальна операція зайняла близько години. Загалом у навчаннях брали участь чергові відділення 17,18 та 19-ї державних пожежно-рятувальних частин другого Державного пожежно-рятувального загону, що в м. Мукачево.

Підсумовуючи результати відпрацювання, рятувальники ретельно дослідили усі етапи дій персоналу підприємства, провели інструктажі щодо реагування на виникнення можливих надзвичайних ситуацій. Крім того, акцентували увагу робітників на уміннях користуватися первинними засобами пожежогасіння.

Аналогічні навчання місцеві вогнеборці планують проводити й на інших потужних деревообробних виробництвах Мукачівщини.

Джерело: УДСНС України в Закарпатській області