Контрабандист ховав цигарки у колесі

Чергову спробу переміщення контрабанди у колесах автомобіля припинили працівники Закарпатської митниці ДФС.

На пункт пропуску «Лужанка» смугою «зелений коридор» заїхав «OPEL OMEGA» під керуванням громадянина Угорщини. Для митного контролю водій подав паспорт громадянина та реєстраційний документ на транспортний засіб. Враховуючи результати аналізу ризиків, транспортний засіб було виведено із «зеленого коридору» в «червоний коридор» для проведення поглибленого огляду.

Перед початком проведення огляду митники опитали іноземця, чи не перевозить він товарів та предметів заборонених або обмежених до вивезення з митної території України, а також прихованих від митного контролю. Громадянин зазначив, що нічого з вище переліченого в нього нема і ніяких протизаконних дій він не здійснює.

При проведенні поглибленого митного огляду авто в багажному відсіку знаходилося запасне колесо. Щоб з’ясувати, чи не знаходяться в запасці сторонні предмети, були застосовані засоби технічного контролю «БАСТЕР» та «РАПІСКАН». Як підтвердили ці технічні засоби, в запасному колесі знаходяться додаткові вкладення. В результаті демонтажу виявлено 210 пачок цигарок марки «Прилуки» з українськими акцизними марками. Загальна вартість цигарок – 1995 грн.

Громадянин Угорщини пояснив, що тютюнові вироби придбав з метою перепродажу їх в Угорщині, приховав їх в запасному колесі самостійно.

Таким чином угорець вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, з використанням спеціально виготовлених сховищ. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частини 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України за протоколом про порушення митних вилучено цигарки та запасне колесо.

Джерело: відділ комунікацій ГУ ДФС у Закарпатській області