На Закарпатті відбувся шаховий турнір

Гра в шашки та шахмати останнім часом на Рахівщині набуває все більшої популярності. 21 лютого в Ясіня провели Відкритий турнір з швидких шахів та шашок, присвячений 97-й річниці створення Гуцульської Республіки.

В турнірі виборювали перемогу за шахівницями близько 2 десятків учасників з Великого Бичкова, Рахова та Ясіня. Ще стільки ж учасників грали в шашки. До слова, змагались учасники різного віку – наймолодшому недавно виповнилося десять років, а найстаршому – понад сімдесят п’ять. Боротьба за перемогу далася майбутнім призерам нелегко, адже потрібно було вигравати майже в кожному турі.

У підсумку перше місце виборов шахіст із Рахова Ігор Савчук, почесне друге місце – у одного з ініціаторів турніру, ясінянця Тиберія Говбела. Приз за третє місце виборов Денис Савчук з Великого Бичкова.

Перемогу в турнірі з шашок здобув Віталій Пріц з Ясіня, друге місце – Костянтин Костик з Рахова, на третьому – Євген Мартин з Великого Бичкова.

Переможців відзначили дипломами Ясінянської селищної ради та районної федерації шахів, а також грамотами та грошовими нагородами від народного депутата України Василя Петьовки, за підтримки якого і пройшов турнір.

tyachiv.com.ua